Wat betekend open, ongedefinieerd en gedefineerd?

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 09:09

Open, gedefineerd en ongedefinieerd. Dit zijn termen die je vaak hoort binnen Human Design.

 

Gedefineerd betekend dan ook dat het centrum een kleur heeft en dat je deze kwaliteiten in huis hebt.

Wanneer iets open of ongedefinieerd is dan betekend het dat het centrum geen kleur heeft in je design.  En dat je hier veel wijsheid kunt ontwikkelen, wat dit is is verschillend bij elk centrum. Je staat overal van buitenaf eigenlijk open voor om het zo maar te zeggen. Plus alles wat open/ongedefinieerd is wil je mind in gaan vullen, het stemmetje in je hoofd wil hier dus altijd invulling aan geven. Het moet namelijk allemaal logisch of makkelijk uit te leggen zijn voor je brein. Je kan daardoor op die vlakken heel erg geconditioneerd gaan leven, vooral door de omgeving waarin je bent opgegroeid. Wat daar normaal was e.d. dit geld trouwens ook voor de gedefineerde delen, alleen is het veel minder sterk omdat je daarin precies weet wat daarin goed is. Met conditionering bedoel ik in je niet zelf leven, niet leven zoals het voor jou bedoeld is, dit kan frustratie, boosheid, 

 

Wat is het verschil tussen open en ongedefineerd? Open betekend dat er geen enkel cijfer ook in het centrum is gedefineerd (gekleurd). Ongedefinieerd betekend dus dat er wel cijfers gedefineerd zijn in het design. Wanneer het helemaal open is ben je nog een beetje vatbaarder voor conditionering. 

 

Dit alles betekend niet dat iets goed of fout is, het één is niet slechter of beter dan het ander, houd dat wel in gedachte. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.