Solar Plexus (emotioneel centrum)

Gepubliceerd op 10 april 2023 om 10:10

De Solar Plexus, het wordt ook wel het emotioneel centrum genoemd. Persoonlijk vind ik dit een van de meest fascinerende centra, waarom? Dat zal ik proberen hier in een korte tekst te vatten, wish me luck 😜 Ik heb een blog geschreven over wat open, ongedefineerd en gedefineerd betekend. Als je geen idee hebt wat dit betekend ga dan hier naartoe voor je verder leest.

Het emotioneel centrum zegt natuurlijk alles al, de plek waar de emoties zich bevinden. Een vrij gecompliceerd centrum, de bevolking is 50/50 verdeeld in gedefineerd en ongedefinieerd. 

 

Wanneer de Solar Plexus gedefineerd is

Dan heb je een 'wave' van emoties, wat ik daarmee bedoel? Dat je een emotionele golf ervaart, dit is verder uit te splitsen in verschillende soorten en dat is bij ieder persoon ook weer anders. De lengte van de wave kan een paar uur tot een jaar duren. Je bent er dus voor gemaakt om zelf alle emoties te voelen. Emoties van anderen zullen jou niet beïnvloeden, jij blijft in je eigen 'wave' zitten. Doordat je de emotionele rollercoaster hebt is het zeer verstandig om een nachtje te slapen over jouw beslissingen. En ja dan heb ik het niet over dat ene broodje wat je wilt kopen bij de bakker, maar vooral de grote beslissingen. Beslissingen kunnen ook als lastiger ervaren worden door jou. Wat ik zelf heel erg merk, met mijn ongedefinieerde centrum, is dat de mensen om mij heen met een gedefinieerde Solar Plexus twee keer zo lang doen over een gerecht uit te zoeken op een kaart in een restaurant. (ik heb mij hier altijd aan geërgerd 😝)

 

Wanneer de Solar Plexus ongedefinieerd is

Dan kan je de wave van andere mensen ervaren, waarom kan? Omdat je dit ook heel makkelijk los kunt laten, sommige mensen doen dit al van zichzelf. Je bent namelijk in de basis een emotioneel stil persoon, maar omdat je de emoties van anderen (twee keer zo hard) aanvoelt kan je het gevoel hebben dat je heel emotioneel bent. Je leeft dan in je niet zelf, omdat je de emoties van een ander doorleeft. Nu is dat met de 'positieve' emoties niet erg, maar onder andere boosheid en verdriet kunnen extreem heftig binnenkomen en jij bent er niet voor gemaakt om dat te dragen. Je bent hier om dit aan te voelen en het dan los te laten. Ja makkelijker gezegd dan gedaan he! Toen ik dit hoorde dacht ik, eh ja HOE DAN? Dat moet je zelf trainen helaas, iedereen heeft hier weer een andere methode voor. Zo hoorde ik dat de een het van zich af laat glijden de aarde in, de ander  'geeft het terug', kies voor jou een methode dat werkt. Ik laat het voor wat het is, ik denk: oké is dit van mij? (als je dit al denkt weet je dat dit niet van jou is) en vervolgens laat ik het er zijn, maar neem het niet mee. Wellicht komt dit nog wel dat ik het volledig los kan laten en niet ervaren in het moment, maar mijn experiment is net begonnen en ik heb altijd extreem veel 'mee naar huis genomen'. Verwacht dus niet gelijk wonderen 😉 en ik kan je ook zeggen hoe groter de groep mensen hoe lastiger het wordt, één op één of met een aantal mensen is het makkelijker toe te passen. Wellicht ligt dit aan mijn korte spanningsboog en dat ik extreem snel ben afgeleid 😂  

 

Voor de gedefineerde Solar Plexus is het belangrijk dat die weet dat de ongedefinieerde zijn of haar emoties twee keer zo hard voelt en voor de ongedefinieerde Solar Plexus is het belangrijk om te weten dat de gedefinieerde moeilijk beslissingen kan nemen, ga hier dus niet te hard druk op uitoefenen. (I used to do this 🤓, heel snel weer afgeleerd ook)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.