Tapenade

Gepubliceerd op 22 februari 2023 om 10:36

Tapenade, ik gebruik het altijd als broodbeleg of op een borrelplank. Omdat ik vegan eet zijn er weinig opties in de supermarkt die ik niet mag hebben. In de meeste zit melk verwerkt. Dus ik ben gaan experimenteren met tapenade. Wat bleek? Het is echt mega eenvoudig!

Tomatentapenade

Dit is persoonlijk mijn favoriet! En de simpelste van allemaal. Je hebt namelijk maar 1 ding nodig: een potje zongedroogde tomaten.

Let's go:

  1. Lek de zongedroogde tomaten uit, maar bewaar de olie wel! (ik laat de knoflook en kappertjes er altijd lekker in zitten, is heerlijk voor de smaak)
  2. Doe de uitgelekte zongedroogde tomaten in een hakmachine of blender en voeg een aantal eetlepels olie toe (ongeveer 4 stuks)
  3. Laat de machine zijn werk doen en laat het zo fijn malen zoals jij het lekker vindt. Ik vind het niet nodig dat het een puree is maar de dikke stukken wil ik er altijd wel uit hebben.

Eetsmakelijk!

Olijventapenade

Nu heb ik recent gehoord dat zwarte olijven niet echt zwarte olijven zijn tenzij ze gerimpeld zijn (keuringsdienst van waarde). Dus sindsdien gebruik ik alleen nog maar groene.

Wat heb je nodig?

  • 1 potje olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • Ongeveer 4 eetlepels olijfolie (ik maak het vaak tegelijk met de tomatentapenade en gebruik die olie dan)
  • Voor een twist kan je een paar stukjes zongedroogde tomaten gebruiken of wat tomatentapenade (niet perse nodig)

Aan de slag:

  1. Lek de olijven uit.
  2. Doe alles in een blender (of iets wat fijn hakt🙃)
  3. Laat de machine zijn werk doen en laat het zo fijn malen zoals jij het lekker vindt. Ik vind het niet nodig dat het een puree is maar de dikke stukken wil ik er altijd wel uit hebben.

Eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.