Humus vind ik heerlijk, maar vooral als je het zelf maakt! Dan waar je de 'supermarkthumus' veel minder😅 Bovendien is het ook nog eens super makkelijk om te maken!
Wat heb je nodig?
- Een potje kikkererwten van 360 gram (uitlekgewicht 215 gram) of je kunt ze zelf wellen, doe dit wel minstens 4 uren voor je het nodig hebt!
- Olijfolie (of andere olie)
- Smaakmakers, je kan dit helemaal zelf invullen. Mijn favoriet is (3 stukjes) zongedroogde tomaten en (een eetlepel) basilicum.
Stappenplan:
- Lek de kikkererwten uit en doe ze in een blender, als je die niet heb heb je in ieder geval iets nodig wat het volledig fijn kan malen.
- Doe hierbij de smaakmakers in, in mijn geval de zongedroogde tomaten en basilicum.
- Voeg ongeveer 3 eetlepels olie toe, in mijn geval gebruik ik de olie waar de zongedroogde tomaten in zitten (geef het nog extra die smaak aan de humus).
- Laat de blender zijn werk doen tot alles glad en een romig mengsel is, is het te droog? Voeg dan nog wat extra olie toe.
Eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties