Humus

Gepubliceerd op 21 februari 2023 om 10:29

Humus vind ik heerlijk, maar vooral als je het zelf maakt! Dan waar je  de 'supermarkthumus' veel minder😅 Bovendien is het ook nog eens super makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig?

- Een potje kikkererwten van 360 gram (uitlekgewicht 215 gram) of je kunt ze zelf wellen, doe dit wel minstens 4 uren voor je het nodig hebt!

- Olijfolie (of andere olie)

- Smaakmakers, je kan dit helemaal zelf invullen. Mijn favoriet is (3 stukjes) zongedroogde tomaten en (een eetlepel) basilicum.

 

Stappenplan:

  1. Lek de kikkererwten uit en doe ze in een blender, als je die niet heb heb je in ieder geval iets nodig wat het volledig fijn kan malen.
  2. Doe hierbij de smaakmakers in, in mijn geval de zongedroogde tomaten en basilicum.
  3. Voeg ongeveer 3 eetlepels olie toe, in mijn geval gebruik ik de olie waar de zongedroogde tomaten in zitten (geef het nog extra die smaak aan de humus).
  4. Laat de blender zijn werk doen tot alles glad en een romig mengsel is, is het te droog? Voeg dan nog wat extra olie toe.

Eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.