Venetië

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 10:54

Elke keer als wij een stad bezoeken doe ik research: wat is mooi, waar is het druk, wat zijn de pareltjes. Zo ook bij Venetië en die heeft heel veel pareltjes. Maar voor dat we naar de pareltjes gaan een tip van mij, bekijk of je de boot kan boeken, dit scheelt parkeerkosten, drukte en je kan even uitwaaien op de boot als je de stad uit komt.

Wij waren er in augustus, dus midden in de zomer en het was enorm druk overal en dan ook zeker in Venetië, wij gingen dus echt opzoek naar de lokale dingen en de drukte zoveel mogelijk vermijden. We hebben gekozen om op het hoofdeiland te blijven, omdat we maar een paar uur hadden, ik denk dat we er zo'n 2 a 3 uur zijn geweest.

Vanaf de boot kom je gelijk in het vrij drukke centrum uit, dus de hotspots hadden we snel afgetikt en toen zijn we doorgelopen naar de wijk Castello, wat echt een aanrader is. We hebben die tijd die we daar waren vooral veel gelopen en rondgekeken, naar mijn idee zie je dan echt hoe het eiland en de stad echt is. Vervolgens zijn we om de hotspots heengelopen en hebben dus basicly een rondje om het eiland gelopen. Via Santa Croce, waar het wat drukker werd terug naar de boot.

De echte tip die ik jou kan geven is: wandel rond in de wijk Castello zonder plan, want dan zie je de mooiste dingen. Zeker in Venetië!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.