Zweden

Gepubliceerd op 15 februari 2023 om 11:11

Mijn top tips voor Zweden. Wij zijn niet in lapland geweest, dus dit betreft midden en zuid Zweden!

De steden:

  • Stockholm! Een te mooie stad die je niet mag missen, ik heb er ook een blog over geschreven, die vind je hier!
  • Göteborg, de tweede grootste stad van Zweden. Hier heb ik ook een blog over geschreven en die vind je hier.
  • Norrköping, een prachtige oude stad. Wij zijn hier met een lichtfestival geweest en guess what.. hier ook een blog over geschreven!🤪
  • Linköping, een kleinere stad. Maar wel echt de moeite waard om even te kijken. Het heeft vooral een mooi historisch centrum!
  • Örebro, een prachtige stad met een fort in het midden. Hier was in december ook een lichtjesfestival, een aanrader om ook te kijken. Hier ook over geschreven in een blog, vind hem hier!
  • Malmö, een leuke stad maar naar mijn mening niet een must! Vlak bij ligt nog een stadje: Lund, heel oud en prachtig centrum, echt ff kijken als je in de buurt bent!

De foto hierboven is het centrum van Örebro 

De foto hieronder is de Kopermijn bij Fallun

Naast de steden, die niet heel groot zijn overigens, is er vooral veel natuur en cultuur. And I love it!! 

Hierbij een aantal tips:

  • Wij reden vanaf Denemarken/Malmö naar Stockholm, al hebben we niet de weg genomen die google maps ons wou laten rijden. Wij zijn binnendoor gereden richting Kalmar en daarna naar boven naar Stockholm. Dit was een geweldig prachtige route, dus een dikke aanrader!
  • Vanaf Stockholm zijn wij naar boven gegaan, via het stadje Uppsala (alles was dicht, al zag t er wel schattig uit) iets verder noordelijk gereden naar het Skigebied van Zweden (of in ieder geval één van de skigebieden haha) in de buurt van Sälen. Ook weer een prachtige route (deze keer wel de 'normale' route gereden, haha.
  • In bovenstaande route rijd je langs Falun, een klein stadje met een oude kopermijn. Mega tof om te zien!
  • In dezelfde route hierboven, zijn wij even van de route afgeweken om naar Engelsberg Bruk te rijden. Hele oude Hoogovens waar staal werd gesmeden, dit dateert uit de middeleeuwen. Enorm gaaf om dit te zien! Alleen al buiten, want toen we hier kwamen was het allemaal gesloten, iets met maandag, haha.
  • Vanuit Sälen zijn we een route gereden naar een prachtig park: Fulufjället nationaal park, oké kan er verder weinig van zeggen want er lag te veel sneeuw voor onze Nederlandse outfits om te wandelen. We wouden hier graag een waterval zien (Stomorvallen), maar helaas! De route alleen al was prachtig, net een sprookje waar we doorheen reden!😍
  • Vättern, een prachtig groot meer. Waar ook een ruïne aan zit genaamd Brahehus.

Er is nog zoveel dat ik zou willen ontdekken van Zweden! We hebben de helft nog niet gezien (in zo'n 2 weken) en alles wat ik aanschouwd heb zou ik graag in de lente of zomer nog eens willen zien, vooral de dingen die we niet konden zien of doen door de sneeuw!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.