Göteborg

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 10:10

Göteborg is een ontzettend leuke stad om te bezoeken als je in de buurt bent. Één van de grotere steden van Zweden en een echte aanrader!

Zweden heeft weinig steden en is vrij groot, maar 10% van de bevolking woont rond Göteborg. 

 

Wij hebben zelf redelijk goedkoop geparkeerd met de easypark app in een garage vlakbij Feskekorka (wat een prachtig gebouw is trouwens).

 

Göteborg heeft een ontzettend leuke oude binnenstad waar je heerlijk je tijd kunt doorbrengen, goede restaurants en sfeervolle winkelstraten. De winkelstraten e.d. kan je vinden rondom de Göteborg Domkyrkan, ook een prachtige kerk om te bekijken trouwens!

 

Wat ook tof is om vanaf het centrum richting de haven te lopen waar je enorm schattige havenhuisjes hebt. Zorg dan dat je ook langs Brunnsparken loopt, dit is een klein stadspark waar vaak veel te beleven is.

 

De wijk Haga aan de andere kant van het water is echt de beste plek om te bezoeken als je cultuur wilt opsnuiven, de gebouwen zijn mega schattig. Ik houd er van, het is de oudste buurt van Göteborg namelijk. Helaas heb ik geen foto's er van want het was donker toen we de wijk bezochten (en ja geen statief mee dus goede foto's maken is dan lastig) dus ik heb een foto van een andere fotograaf gebruikt (met toestemming natuurlijk).

 

 

 

Ben jij wel eens in Göteborg geweest? Wat vond jij er van?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.