Duurzaam het jaar in vliegen, Dag 1: Wegwerp vervangen

Gepubliceerd op 9 januari 2023 om 09:09

De eerste dag van de Challenge! En vandaag gaan we wegwerp vervangen voor een versie waar we nog tijden plezier van kunnen hebben.

Wat ik door de jaren heen al heb vervangen en wat jou wellicht ideeën geeft over wat je kunt vervangen:

  • Duurzaam scheermesje, ik heb deze (ik vond die kleur zo ontzettend tof, haha) en ik ben er mega blij mee!
  • Herbruikbare wattenschijfjes, met een zakje waar je ze in kunt bewaren is wel zo handig. Zo raak je ze niet kwijt in de was of op reis!
  • Herbruikbare wattenstaafjes, ik heb 2 aparte staafjes (oren en make up) maar eerlijk gezegd als ik een nieuwe nodig zou hebben zou ik een set willen. Die van mij gebruik ik inmiddels al 1,5 jaar op dit moment. Ik heb een goed product uitgezocht in de link die ik zelf uit zou kiezen!
  • Menstruatiecup, ik wil echt niet anders meer. Ik heb die van mij nu dik 3 jaar in gebruik en hij doet het nogsteeds goed! Behalve dat het goed voor het milieu is de minst prettige periode voor mij nu veel gemakkelijker. Je kan 'm 12 uur laten zitten, dus das wel wat anders dan met een tampon. En het scheelt op de lange baan enorm veel geld, moet je nagaan dat ik die van mij al dik 3 jaar gebruik, dus tel uit je winst🙈
  • Notitieblok, in de tijd dat ik deze bestelde maakte ik enorm veel notities op papier. Dit was dus echt een uitkomst voor onder andere op het werk. Inmiddels maak ik mijn meeste notities op mijn e-reader.
  • Waterfles, lekker een herbruikbare waterfles. Ik heb er al veel verschillende gehad, een dopper die ging lekken e.d. Ik heb deze en een aantal Tupperware flessen, we delen ze altijd met z'n tweeën dus vandaar een aantal 🤪.
  • Groente en Fruit zakjes, ideaal om mee te nemen naar de supermarkt. Ik heb ze standaard in m'n tas zitten als ik boodschappen ga doen.
  • Een lunchbox, op de middelbare school wou ik geen broodtrommel mee, want dat was niet stoer, dus ik nam plastic zakjes mee. Mega slecht natuurlijk! Inmiddels maakt het me niet uit wat stoer is en wat niet 🤪 dus neem ik een lunchbox mee, wanneer ik het nodig heb (ik werk thuis). Je hebt ook siliconenzakjes die je mee kunt nemen, scheelt ook weer ruimte!

Op dit moment ben ik ook nog bezig met het uitproberen van: Wasbare inlegkruisjes, heb het zelf gekocht bij een Nederlandse ondernemer op Etsy.

En vandaag kies ik er voor om een bubbletea beker te kopen, dit is één van de weinige dingen die ik als single use gebruik. Zodra ik een goede en mooie gevonden heb laat ik het hier weten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.