Duurzaam het jaar in vliegen, Dag 2: Duurzamer eten

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 09:09

Duurzaamheid en eten, het is vaak een strijd. En heel eerlijk, zoals veel dingen niet heel lastig. Als je alleen al de duurzamere keuze maakt met een aantal producten maakt dat al heel veel impact.

Als je duurzamer wilt eten kan je aan een aantal dingen denken:

  • Biologische producten kopen;
  • Plasticloos koken;
  • Bij een specialist kopen (hier kan je ook nog eens je eigen bakjes en meenemen), denk hierbij dan aan de bakker slager of groenteboer. Zal ik je een geheimpje vertellen? Buiten dat het beter is voor met milieu is dit ook nog lekkerder en 90% van de tijd goedkoper! Slager goedkoper? Zeker er wordt geen water toegevoegd aan de producten en ook geen troep. (ligt denk ik ook aan je slager, wel ff in verdiepen, Googlen dus);
  • Een dag per week, of wellicht meerdere dagen per week vega of plantaardig eten.

Voor iedereen is ergens wel iets te halen, om mij als voorbeeld te nemen:

Ik eet plantaardig, 90% zonder plastic en ik ga naar specialisten voor de meeste dingen. Mijn brood haal ik bij de bakker en mijn groentes van de markt bij de groenteboer die daar staat, als mijn man graag vlees wil loop ik langs de slager. Waar ik wat kan halen is de 10% plastic en biologisch, nu vind ik de strijd tussen die twee enorm groot... biologisch is namelijk vaak verpakt in plastic en mijn groenteboer heeft niet alles biologisch liggen. Kiezen uit twee kwaden dus. Ik kies er vandaag voor om zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken die de groenteboer heeft liggen en die ik in de kast heb staan en om geen plastic te kopen of iets te gebruiken wat in plastic zit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.