Hamburg

Gepubliceerd op 14 februari 2023 om 13:43

Eerlijk gezegd had ik niet veel verwacht van Hamburg, letterlijk gezien. Geen negatief of positief beeld die ik had, 'we zien het wel' instelling dus.

Ik vond het een super mooie stad, wij waren er met oud en nieuw en we zagen het vuurwerk vanuit de haven. De perfecte plek, je zag aan alle kanten het vuurwerk in de stad om hoog gaan. Echt prachtig! Wel een tip voor als jij ook met oud en nieuw in Hamburg bent: kies voor een appartement of een hotel met ontbijt. Wij hebben meer dan een uur gezocht naar een tentje voor een ontbijt. Normaalgesproken gaat dit gesmeerd maar nu was echt bijna alles dicht en dat hadden we dus niet aan zien komen!

Het mooiste gedeelte van Hamburg vond ik wel het oude gedeelte, die wijk heet Speicherstadt prachtige rood kleurige gebouwen. Wij zijn hier doorheen gecrosst met een elektrische step, ben helemaal fan trouwens, haha.

Daarnaast vond ik de haven echt prachtig, hier was ook een oude tunnel die gegraven is onder het water door voor fietsers en wandelaars. Op de foto bovenin zie je allemaal oude gebouwen, helemaal aan de rechterkant half achter de boom zie je een rond gebouw, als je hierin gaat en naar beneden gaat met de trap of lift kan je de tunnel bekijken. Op google maps kan je het vinden onder Alter Elbtunnel.

Wat ik ook echt tof vind aan Hamburg zijn de eettentjes, overal super lekker eten te vinden en mega veel vegan! Ik heb me dus helemaal kunnen vermaken wat dat betreft!

Het nadeel van Hamburg vond ik dat overal wel wat is, niet echt een centrum zoals ik gewend ben. Het is ook gebombardeerd in de tweede wereldoorlog dus dat kan ook de reden zijn hiervan. Je ziet daarom ook veel brede straten en nieuw en oud door elkaar heen. De afstanden tussen bezienswaardigheden zoals het Rathaus en de wijk Speicherstadt zijn dus enorm groot. Dat is ook de reden dat wij uiteindelijk een step hebben gehuurd, die dag hebben we ook nog eens dik 10 km gelopen. Dus wil je veel zien dan weet je wat je te wachten staat! Veel bewegen als in lopen of wellicht een fiets huren of je kan kiezen om een stepje te huren.

 

Ik ben heel erg benieuwd wat jouw ervaringen zijn met Hamburg, vooral buiten de feestdagen om. Want ja wij troffen op 1 januari een hele rustige stad aan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.