De 5 duurzaamste producten in mijn keuken

Gepubliceerd op 9 december 2022 om 11:11

Één van de plekken in het huis waar je het meeste verspilt is in de keuken, tenminste bij ons thuis. Allerlei plastic, apparaten die stuk gaan en natuurlijk veel afval, ja hoe maak je dit zo duurzaam mogelijk? Ik ben daarom op deze plek begonnen en de meeste dingen doe ik al meer dan een jaar en elke keer komt er weer wat nieuws bij! An ongoing process ofcourse! Ik heb nog heel veel dingen die ik zou willen hebben in mijn keuken. Mijn doel is om zoveel mogelijk spullen in huis te hebben waar ik oprecht blij van wordt, mooie plannen, borden en kopjes staan nog op mijn lijst. Maar ik vervang ze pas als ze stuk gaan en dat vervangen gaat dus nog wel ff duren ben ik bang. Van onderstaande vijf dingen wordt ik in ieder geval al heel blij!

  1. De vloeibare zeep heb ik vervangen voor blokken zeep, zoals afwaszeep en handzeep. De blokken gaan veel langer mee en je hebt ook nog ns geen tot weinig afval! Ik koop ze altijd in papier dus dat gaat de papierbak in, bye bye plastic!
  2. Theezeefje en een koffiezetapparaat waar de koffie los in kan. Dit theezeefje heb ik, ik koop alleen nog maar losse thee! Scheelt mega veel afval en vind ik ook nog lekkerder! Mijn man heeft dit apparaat gekocht voor koffie, hij is er erg blij mee, ook nog eens goedkoper want je hoeft geen dure cups of pads te kopen!
  3. Een fluitketel, bij ons gingen in korte tijd meerdere waterkokers stuk. Dus hebben we gekozen voor een fluitketel, kan veel minder snel stuk gaan en gelijk ook gekozen voor een tof merk die goede kwaliteit levert. (Le Creuset)
  4. Potten met houdbaar eten van Pieter Pot, ze hebben een ruim aanbod en 40% van de boodschappen doe ik hier, 50% haal ik op de markt en de overige 10% in de supermarkt. Bespaart mega veel plastic kan ik je zeggen!
  5. Afwasborstel en flessenborstel. De flessenborstel heb ik net besteld, dus ben erg benieuwd hoe dit gaat bevallen! De afwasborstel is heel handig en zou niet meer terug willen naar zo'n plastic ding๐Ÿ˜ณ je kan als de borstel zelf stuk is deze vervangen door alleen de kop te kopen, stukken goedkoper en ook nog beter voor het milieu!๐Ÿ™๐Ÿผ

Heb jij al eens in je keuken gekeken wat je duurzamer zou kunnen doen? Zo ja, wat heb je dan vervangen? Laat het mij weten in de comments!๐Ÿ‘‡๐Ÿผ

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.