Kledingchallenge - een jaar geen kleding kopen

Gepubliceerd op 3 oktober 2023 om 18:18

Wauw, wat ging dat enorm snel. Inmiddels al meer dan een jaar geen kleding gekocht en spoiler alert.... ik heb het totaal niet gemist. Het heeft mij juist een gevoel van vrijheid gegeven... het gevoel dat ik meer tijd had voor andere dingen op de een of andere manier. Ook al kocht ik niet veel voordat ik hieraan begon. Ik begon in 2022 met 315 kledingstukken en ben geëindigd met 276 kledingstukken dat betekend dat ongeveer 87% nog over is van wat ik had in 2022.

 

De grootste winst heb ik behaald in 'buitenkleding' zoals jurken, broeken, shirts e.d. de dingen die je ziet. 2/3 hiervan is nog over, gewoonweg omdat een aantal dingen stuk gingen, maar het grootste gedeelte voelde ik mij niet meer fijn in.

 

Ik had wel verwacht dat er heel veel panty's en ondergoed zoals onderbroeken en sokken zouden sneuvelen, maar dat is mij erg meegevallen. 

 

Gezien ik naar een capsule wardrobe wil werken: 40 stuks in totaal, zomer 20/winter 20. Heb ik nog een lange weg te gaan, daarvan heb ik er 99. Dit betreft dus niet ondergoed e.d. al mag dat ook wel slinken bij mij haha.

 

Ik zal dus mijn challenge voortzetten en alleen iets nieuws kopen als er minstens 1 kledingstuk kapot of weg gaat. Zo werk ik in ieder geval langzaam naar mijn doel toe. Gezien het van mij niet van de ene op de andere dag hoeft doe ik het op deze manier.

 

Deze maand is koop niks nieuws maand en zal ik dan ook niks kopen, wat is die ene maand nog toch? Bovendien koop ik pas wat wanneer ik dit nodig heb en dat heb ik niet dus dat scheelt!

 

Dingen die ik geleerd heb:

  • Een jaar vliegt voorbij!
  • De eerste dagen is het lastig, omdat je in een 'ik mag niks meer kopen' modus zit en gezien je (iig dit heb ik) altijd het tegenovergestelde wilt doen van wat 'niet' mag is dit een struggle, maar wetende dat je dit zelf doet is al een mooie stap.
  • De omgeving werkt niet altijd mee, er werd me van alles aangeboden of voor mn neus gehouden, oh dit is wel wat voor jou... meid ik koop geen kleding meer dit jaar.... en wil ook niks ontvangen als ik eerlijk ben.
  • Wanneer je door de struggles heen bent van ik 'mag' niks kopen naar ik 'wil' niks kopen, wat een klein maandje duurde bij mij. Is de rest van het jaar een piece of cake!
  • We hebben veel meer dan we denken, ik heb langzaam mijn favoriete kledingstukken in de kast liggen. Al denk ik dat een aantal items waar ik moeilijk afscheid van kan nemen binnenkort ook de deur uit gaan, gezien ik ze niet draag en fungeren als 'opvulling'.
  • Trust the process, het is een heel proces waar je doorheen gaat. Net zoals hierboven, ik forceer niks, ik laat het gaan zoals het gaat en echt dit heeft ons zoveel opgeleverd, niet alleen in kostenbesparing maar ook in de mindset: ik heb genoeg.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.