Duurzaam het jaar in vliegen, Dag 7: Iets van plastic vervangen

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 09:09

Iets van plastic vervangen, beetje vaag vind je niet? Tenminste dat vond mijn man wel.

Waarom iets van plastic?

Plastic is mega schadelijk voor het milieu, dat weten we waarschijnlijk allemaal wel. Alles komt in plastic, als je planten koopt: plastic tray plus plastic potje, waar dan kaartjes in staan van plastic. In de kledingkast, iedereen heeft wel iets waar plastic in zin, een sjaal, schoenen of een jas. In de keuken, plastic bakjes, lepels en alles wat je koopt in de supermarkt: plastic. You get the point. Het zorgelijke is dat al deze producten plastic aflaten, in je eten, huis, in het water en in de natuur.

Wat mijn idee is van vandaag.

Iets van plastic vervangen, als in iets wat je in huis hebt staan of veel gebruikt. Ik heb daarom hieronder een lijst gemaakt met dingen die ik al vervangen heb en ik ga zelf vandaag op zoek naar glazen of rvs bakjes, die zowel in de vriezer als in de koelkast kunnen.

Daar gaan we dan! Ik heb in elk geval de goedkoopste uitgezocht, scheelt jou weer research πŸ™ƒ

Denk ook aan producten waar plastic in zit zoals shampoos en dergelijke, ik gebruik hiervoor de app beat the microbead. Hier staat ook o.a. een lijst in met producten zonder microplastics. Mijn favorieten heb ik er voor je uitgehaald zodat je niet hoeft te zoeken 🀭Denk ook aan producten waar plastic in zit zoals shampoos en dergelijke, ik gebruik hiervoor de app beat the microbead. Hier staat ook o.a. een lijst in met producten zonder microplastics. Mijn favorieten heb ik er voor je uitgehaald zodat je niet hoeft te zoeken 🀭

  • Happy earth deo: niet 100% plasticloos, die hebben ze wel trouwens, maar ik ben niet zo fan van met een zalfje onder mn oksels prutsen. Ik vind dat eerlijk gezegd nog een goor idee πŸ˜… maar wellicht denk ik daar over een tijd wel anders over!πŸ™ˆ Het zijn vrij neutrale geuren, wij gebruiken gewoon samen de spray deo. Deze rol deo heb ik wel een eigen van in m'n tas zitten.
  • Happy soaps, dit is een set van conditioner en shampoo die ik vond in de app. Happy soaps heeft talloze geuren en soorten.
  • Ben en Anna tandpasta, ik vind deze echt heerlijk. Er zijn iets van 3 tot 4 soorten.

Ik heb nu heel veel opties opgenoemd en nog lang niet alles, maar dit zal je vast en zeker op weg helpen. Kom je er nog niet uit, stuur mij dan gerust een berichtje of heb je een aanvulling, laat het mij ook weten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.