Duurzaam het jaar in vliegen, Dag 5: Duurzamer boodschappen doen

Gepubliceerd op 13 januari 2023 om 09:09

Duurzamer je boodschappen doen, dat is best wel een uitdaging als je door de supermarkt loopt en al die producten in plastic ziet. Maar ook is biologisch beter dan niet biologisch? Biologisch vs plastic en ga zo maar door. Omdat dit een lastig ding is pakken we vandaag alleen 1 ding: plastic. Plastic is een boosdoener voor de natuur, net zoals giffen e.d. maar je moet ergens beginnen toch?🤭

Maar hoe doe je dat?

  • Ga naar een specialist en neem je eigen bakjes mee;
  • Kijk goed wat je in je mandje gooit in de supermarkt, is er een duurzamere optie?;
  • Maak zoveel mogelijk zelf, hierdoor vervang je pakjes en zakjes;
  • Doe boodschappen zoveel mogelijk bij een verpakkingsvrije supermarkt (zoals bijvoorbeeld Pieter Pot of iets lokaals).

Maak het vandaag niet te moeilijk voor jezelf, kies één ding uit wat je gaat doen. Één product is al winst! (ik ben perfectionist dus ik zou zelf vol in gaan en ik weet uit ervaring dus dat dit frustratie gaat opleveren, één product is goed, kan je meer doen is dat extra winst!💚).

Wat ik zelf ga doen?

Ik maak al zoveel mogelijk zelf, ik doe al boodschappen bij de verpakkingsvrije supermarkt, ga al naar de markt om daar mijn groenten te halen. Op de markt is helaas ook vanalles nog te krijgen in plastic, zoals broccoli en champignons. Ik ga dus met de boodschappen deze week helemaal geen plastic halen!

Doe je vandaag geen boodschappen? 

Ik ook niet, ik doe dinsdag altijd boodschappen, ik plan dit dus ik heb het deze week al gedaan, maar jij niet natuurlijk doe dit dan tijdens de volgende keer boodschappen doen. En herhaal vandaag iets van de vorige dagen! 

Heel veel succes en tot morgen!💚

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.