Kopenhagen

Gepubliceerd op 6 januari 2023 om 11:20

Ja wat kan ik zeggen van deze stad, het is een mooie stad. Maar absoluut niet mijn favoriet. Dit komt wellicht doordat wij in dit slechte hotel hebben geslapen, er zat bloed in onze lakens en dat is een no go voor mij. Bovendien was het personeel nogal afwezig omdat ze tegelijkertijd in de bar moesten werken, daarom lang moeten wachten bij de balie. Dus dit is sowieso een tip om absoluut niet te doen!

Wat wij hebben gedaan, veel wandelen, ja typisch ons ook! Lekker goedkoop, gezond en je ziet veel van een stad! Plus als bonus zie je soms dingen die je niet gepland had! Wij zijn vanaf ons hotel in de wijk Amagerbro naar het stadscentrum gelopen, hier kwamen we onderweg al mooie gebouwen tegen zoals: Børsen, Rigsdagsgården en Christiansborg Slot. Daarna zijn we naar één van de bekendste straten gelopen van het centrum de 'Strøget', dit is een prachtig mooie straat met veel (dure merk) winkels en waar vlak naast ook een kleine kerstmarkt was die we even over zijn gelopen. Daarna zijn we via de Rundetaarn naar het Rosenborgslot gelopen (wat een mooi kasteel van de buitenkant, zijn niet binnen geweest en prachtige tuinen!).

Vanuit daar zijn we via Nyboder (echt een dikke aanrader) doorgelopen naar Kastellet, een oud fort wat nu een soort park is geworden, ik vond dit misschien wel het tofste stuk van Kopenhagen! Vlak daarnaast zijn we een restaurant ingedoken voor een drankje, want man ik had het wel gehad na dik 15 kilometer lopen 😅 we hebben de kleine zeemeermin overgeslagen, heb eerder een keer een boottocht door Kopenhagen gedaan en toen zag je een minibeeldje en 101 chinezen er omheen met camera's (ja ik weet het een generalistisch beeld, waarschijnlijk net t verkeerde moment toen haha) dus ik vond het ook niet nodig om van dichtbij te zien!

Voordat we naar de auto zijn gegaan (met de metro deze keer), die nog in Amagerborg stond zijn we als laatst naar de bekendste straat van Kopenhagen geweest, met die gekleurde huisjes: Nyhavn. Enorm druk, maar wel echt de moeite waard.

Kortom: het is niet een stad om weer naar terug te gaan voor ons. Wel heel tof om gezien te hebben! Maar goed dat hebben we met Denemarken zelf ook🙈 Wij hebben een hele andere smaak qua land en stad, maar ben wel mega benieuwd wat jij van Kopenhagen vindt! Of dat je er graag naar toe wilt!? Laat het mij weten in de reacties hieronder!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.