Mijn to go to restjes recept

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 12:57

Vandaag neem ik je mee in hoe ik kook, ik heb verschillende recepten om mijn restjes mee op te maken. Wij eten nog wel eens sushi en dan hebben we altijd wel weer een handje paprika, een aantal stuks tofu en/of half bakje zoete aardappel over. Ja wat doe je hier mee? Weggooien is voor mij nooit een optie en daarom ga ik creatief met restjes koken. Omdat dit een restjes recept is kan het zijn dat je hele andere producten er doorheen gooit, doe ik ook wel eens! Als de verhouding maar gelijk blijft, je moet niet te veel groenten hebben en te weinig saus ☺️

Wat betreft de currypasta, ik maak bijna alles zelf maar dit koop ik in een potje. Ben enorm fan van Koh Thai, net zo goed dan wanneer ik het zelf maak. Af en toe maak ik het nog zelf, maar hey je moet het jezelf ook niet te moeilijk maken hé! 😜

Mijn recept voor Curry (4 personen)

Mijn restjes:

- Handje vol paprika

- Half bakje zoete aardappel

- Een halve courgette

- Een aantal stuks tofu

Ik vul dit aan met:

- 1 ui

- 4 kleine aardappelen

- 1 pot of blik met kikkererwten

- Een half potje currypasta (Koh Thai)

- Een blik kokosmelk

- Een paar handjes spinazie

(ik doe er ook regelmatig bamboe bij in, dit kan je vinden in de supermarkt in blik op de Aziatische afdeling, staat vaak ik de buurt van de curry pasta's e.d.)

1. Als eerste snijd je de producten die je nog niet gesneden hebt, of je snijd ze in kleinere stukken. Snijd de stukken niet te klein! De ui snijd ik in halve ringen, de courgette in halve plakken en de paprika in reepjes. (het suddert heel lang dus valt het ook uit elkaar)

2. Doe een beetje olie in de pan en fruit de ui en doe vervolgens de currypasta er bij bak dit een korte tijd mee, ongeveer 2 tot 3 minuten.

3. Gooi alle groenten, behalve de spinazie, erbij en bak deze ook 2 tot 3 minuten mee.

4. Doe de kokosmelk er bij in en roer dit alles goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat het rustig sudderen, voor een 15 minuten.

5. Doe de spinazie door de curry heen en laat dit nog een 15 minuten mee sudderen. Kook in dezelfde tijd de rijst, couscous of wat je maar met de curry wilt eten.

 

Ik garneer de curry altijd met een handje cashewnoten.

Eet smakelijk!🤭

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.